Wet Hot American Summer: First Day of Camp Seizoen 1 Review |

info2

Opnieuw heb ik een Netflix Original Review voor jullie klaarstaan! Wet Hot American Summer: First Day of Camp is een komische serie die een prequel vormt op de cultfilm Wet Hot American Summer uit 2001. De serie krijgt een redelijke rating van 7.6/10 op imdb.com van zo’n 12.000 gebruikers. De film uit 2001 heb ik, voor ik aan de serie begon, met moeite kunnen uitkijken. De film was dan ook zeer matig te noemen, waaraan ik een score van 5/10 zou breien. Is deze serie even belabberd of weet deze toch enigszins boven het origineel uit te torenen? 

wethot-07232015

In deze film maakten o.a. Bradley Cooper en Paul Rudd hun opwachting. Vandaag de dag zijn deze twee heren echte sterren in de filmwereld geworden. Het is dan ook opmerkelijk te noemen dat beide acteurs met een toch vrij grote rol terugkeren in deze serie van Netflix (waar een vette cheque vermoedelijk wel een rol in zal hebben gespeeld). Naast hen keert ook de andere voltallige cast terug om hun rol van 14 jaar eerder opnieuw leven in te blazen.

Deze komische serie draait om een groep tieners die allen kampleider zijn van een plaatselijk zomerkamp. Deze kampleiders en leidsters gedragen zich als regelrechte pubers, met legio seksueel getinte grappen tot gevolg. Dit draait meestal uit in flauwe humor die herkauwd zijn uit tal van andere films en series. Toch weet Wet Hot American Summer: First Day of Camp zich enigszins te onderscheiden door het absurde en doldwaze karakter die ze aannemen. De personages zijn seksueel gefrustreerd, onbezonnen, luid, over the top stereotype en maken de meest belachelijke keuzes. De serie is met momenten bijzonder absurd te noemen, soms op een positieve manier, soms jammer genoeg ook de andere richting op.

98e807ab0e6f627a66b8fb4ae8bf53e1_L3VwbG9hZHMvaW1hZ2VzL29yaWdpbmFsL05ld3MvSmFudWFyeSAyMDE1L1dldCBIb3QgQW1lcmljYW4gU3VtbWVyL3doYXMxLmpwZw==

Wat enorm bijdraagt tot de absurditeit van de serie is dat de kampleiders op hilarische wijze gespeeld worden door 40-jarigen of zelfs ouder, wat het doldwaze karakter van de serie extra weet te onderstrepen. Het meest verrassende van allemaal is dat dit nog goed werkt ook!

WHAS_08_00493r

De eerste afleveringen vond ik persoonlijk de slechtste. Naarmate de serie vordert wordt deze steeds wat beter, met meer en meer lachsalvo’s die op de kijker worden afgevuurd. Wel moet er vermeld worden dat niet iedereen deze humor zal kunnen smaken. Ook ik vond de humor met momenten erg flauw, op andere momenten dan weer net geniaal. Toch is Wet Hot American Summer: First Day of Camp een veel beter geheel dan de erg matige film uit 2001. Je kan de serie kijken zonder de film gezien te hebben, toch raad ik sterk aan dit wel te doen (ook al zuigt de film erg hard), dit doordat je veel harder zal lachen met inside jokes die je anders misschien niet kan vatten. Al bij al is Wet Hot American Summer: First Day of Camp een aardige komische serie met redelijk wat geestige momenten, maar zeker ook niet meer dan dat. 

score

Advertenties

3 gedachtes over “Wet Hot American Summer: First Day of Camp Seizoen 1 Review |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s