Santa Clarita Diet

Vanwege een nijpend tijdsgebrek gaan mijn recensies in de toekomst wat korter van formaat zijn. Korter betekent daarom niet slechter, maar wel straight to the point en spot-on met een kritische blik. Met andere woorden, simpelweg kort maar krachtig.

clarita

info

Santa Clarita Diet is een nieuwe 10-delige serie van Netflix die integraal uitgebracht werd op 3 februari 2017. Deze horrorkomedie van Netflix heeft voor de hoofdrollen twee grote namen weten te strikken, namelijk Drew Barrymore en Timothy Olyphant (vooral bekend vanwege zijn sublieme rol als Seth Bullock in Deadwood). Er is ook een klein rolletje weggelegd voor Nathan Fillion, een publiekslieveling bij velen. De rest van de cast is een pak minder bekend, maar hoeft daarom niet onder te doen qua acteertalent. De acteerprestaties zijn goed te pruimen, met een mooie balans van karakters die voldoende afwisseling en diepgang in het verhaal weten te brengen. De dynamiek tussen Barrymore en Olyphant zorgt vaak voor heel wat grappige momenten, waar meteen ook het ijkpunt van de serie ligt.

Santa Clarita Diet draait om, ja nog maar weer eens, vleesetende zombies. Toch weet de serie zich hierin te onderscheiden en niet repetitief over te komen door zich voornamelijk op te stellen als komedie. Uiteraard is de gebruikte humor overdreven, maar het is net dat wat zo goed bij deze serie past. Zombies staan gelijk aan dood, bloed en een heleboel ingewanden. In Santa Clarita Diet wordt dit met regelmaat op expliciete wijze getoond, wat zo overdreven overkomt dat het dan weer bijdraagt tot het humoristische aspect.

Je kan deze serie dan ook voor geen enkel moment au sérieux nemen. Santa Clarita Diet is dan ook een luchtig tussendoortje, maar wel een heel knapperig tussendoortje dat erg lekker wegkijkt. Wat mij betreft is Santa Clarita Diet meteen een verrassend leuke nieuwkomer van 2017. 

score

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s