Comics4Adults#3! Asgard (2delig): Man versus Beast

info

Synopsis: De 40 jarige Asgard, een eenzaat die voor de juiste prijs monsters uit de weg ruimt, had volgens de Noorse wetten nooit het daglicht mogen zien. Zijn vader spaarde hem bij de geboorte van dit afgrijselijke lot. Asgard is immers een Skraëling, een geborene met een biologisch zichtbare afwijking, in de Vikingsamenleving de ergste vervloeking die de Goden over een sterveling konden uitspreken. 

Wanneer een Krökken (monster uit de Noorse mythologie) de kuststreek van enkele Noorse vissersgemeenschappen bedreigt, wordt de jacht op het beest geopend. Enkel 1 man beschikt over genoeg ervaring om de Krökken te verschalken.. 

couverture-asgard-web
Copyright : Dargaud

Asgard is een semi-mythologisch stripverhaal dat zich afspeelt over 2 nummers. Reeksen van dergelijke compacte omvang komen verhaalsgewijs vaak minder goed uit de verf. Twee nummers zijn in feite te kort om aan voldoende karakterontwikkeling te doen en om zo als lezer voldoende affiniteit met de personage’s op te bouwen. Om die reden is het verhaal eerder simplistisch en met momenten voorspelbaar te noemen. Toch weet Xavier Dorison (scenarist) een interessante setting neer te zetten, waarin een heleboel actie en avontuur liggen vervat. 

15622253_10210268450001739_1360229991257456645_n
Copyright : Dargaud

Dit laatste zijn meteen ook de twee pijlers waarop de serie zich probeert vast te pinnen. Verwacht als lezer dus zeker geen diepgaand verhaal met tal van plotwendingen en interessante karakterontwikkelingen. Wat je wel kan verwachten is een snel, bloedstollend verhaal, een rollercoaster met tal van slachtoffers en achtervolgingen. Je kan Asgard het best omschrijven als een degelijke popcornfilm die in dit geval lekker wegleest en wegkijkt.
Uiteindelijk valt het verhaal samen te vatten in één zin: Man versus Beast, welke van de twee zal overwinnen? Ergens weten we het antwoord op die vraag natuurlijk wel al..

asgard
Copyright : Dargaud

De tekenstijl van Ralph Meyer, voor mijzelf een introductie met zijn werk, bevalt me zeer goed. Niet gigantisch gedetailleerd maar wel verzorgd en stijlvol weergegeven in een sfeer die goed bij de reeks past. Een toptekenaar als Delaby of Ponzio zie ik Meyer niet worden, maar hij laat zijn kunnen in dit werk goed tonen en bewijst daarmee dat hij tot de betere middenmoot hoort.

15726447_10210268448161693_2950217952422743264_n
copyright : Dargaud

Over het monster zelf ga ik de lezer geen spoilers voorleggen, maar ik kan je verzekeren dat de Krökken in Asgard een ultieme badass is. Het is meteen ook de blikvanger van het verhaal.

Asgard is een mooi ogende en bloedstollende reeks geworden. Helaas is het verhaal te hort om uit te groeien tot een hogere klasse. Beide heren tonen met dit werk wel aan dat ze thuis horen in de (nieuwe) stripwereld, ik kijk dan ook uit naar toekomstig werk van hen. Tegen dan hopelijk wel reeksen die wat grootschaliger opgevat zijn dan deze. 

Asgard 1/2 : Ijzerpoot : 7/10 
Asgard 2/2 : De Midgardslang : 7,5/10 

score

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s