Master of None Pilot Review | Aziz Who?? | KijkIkVerderOfNiet #6

info

Netflix begint steeds meer en meer eigen series (en sinds kort ook films) uit te brengen. Deze tv-series zijn meestal van erg hoge kwaliteit. Zowel Daredevil, Bloodline, Sense8 en Orange is the New Black zijn in mijn ogen allen toppers in de televisiewereld. Ook Marco Polo viel best aardig te pruimen, ondanks de aanwezige minpunten. 

image

Op vlak van comedy echter is het iets minder goed gesteld met de Netflix-Original series. Wet Hot American Summer: First Day of Camp is wel enigszins genietbaar, maar memorabel is deze zeker en vast niet. Grace & Frankie heb ik (nog) niet gekeken, maar spreekt mij op het eerste zicht eigenlijk helemaal niet aan. Unbreakable Kimmy Schmidt heb ik een aantal afleveringen geprobeerd, maar vond ik echt hé-le-maal niets aan, afschuwelijk zelfs! Ik was dan ook erg benieuwd of Aziz Ansari’s Master of None hier verandering in zou kunnen brengen, zeker aangezien deze serie overal enorm goede kritieken wist te verkrijgen. Op imdb.com krijgt de serie momenteel een flinke 8.7/10 achter zijn naam. So, let’s find out what I think of Netflix’ Master of None! 

maxresdefault

Aziz Ansari, de kans is reëel dat je er nog nooit van gehoord hebt, toch is hij momenteel een van de biggest stand-up comedians in de Verenigde Staten. Een tijdje terug had ik eens een van zijn shows opgezet (hiervan staan er enkele op Netflix), maar alwaar na een 20-tal minuten afgezet, het is gewoon niet mijn soort humor. Geef mij dan maar de directe, platvloerse, belachelijke Belgische humor à la Alex Agnew. In Amerika zijn ze blijkbaar helemaal weg van deze kerel, dus ik wou hem dan toch een tweede kans geven in de vorm van een komische serie.

In de eerste aflevering heb ik welgeteld 2 keer gelachen, de scène met de dino en de laatste scène met de sandwich. Niet meteen veel soeps voor een komische serie dus. Ik heb mij (met enige tegenzin, maar toch hoopvol) dan maar gewaagd aan de tweede aflevering om een meer betrouwbare mening te kunnen vormen. Aflevering 2 is zeker een verbetering tegenover de eerste, hoewel het zeker niet het niveau bereikt dan wat ik ervan gelezen had in de lovende kritieken.

maste_s1_003_h.0

“Origineel” is wel het uitgangspunt van de serie, waarbij elke aflevering een ander thema of een andere problematiek aan de tand voelt. De eerste aflevering pikt in op de problematiek die 30-jarige mannen mee maken die nog steeds single zijn, terwijl al hun maten rondom hen heen trouwen en kinderen krijgen. De tweede aflevering draait om het harde werk die je ouders of grootouders van de jonge generatie hebben uitgevoerd, terwijl wij het nu super goed hebben met al onze vrije tijd en ontspanning moesten zijn vroeger werken werken werken van jongs af aan. Beetje cliché allemaal, maar het voelt toch enigszins fris aan om deze op die manier in een komische serie aan te treffen.

De acteerprestaties stellen eigenlijk niet veel voor. Ze zijn ook niet tenenkrommend slecht, maar ook niet goed te noemen. Voor de ouders van Aziz zijn de echte oudelui van Aziz gekozen, wat wel authentiek overkomt. De moeder kan echter niet bijzonder goed acteren moet gezegd worden haha.

kCK6RaV
Een film met Adam Sandler.. Niet meteen hoopgevend, maar ik kijk er stiekem toch naar uit.

Enfin, Master of None heeft in feite het patroon van middelmatige Netflix-komedies niet weten te doorbreken en zet dezelfde lijn voort. Het is zeker beter te noemen dan het irritante Unbreakable Kimmy Schmidt, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Bij mij blijft Master of None voorlopig op hold staan. Als ik echt eens niets heb om te kijken, geef ik het misschien nog wel eens een kans, maar voorlopig zie ik dat niet meteen gebeuren. Hopelijk wordt de eerste Netflix komediefilm The Ridiculous Six beter..

score

Advertenties

5 gedachtes over “Master of None Pilot Review | Aziz Who?? | KijkIkVerderOfNiet #6

 1. Heb ook in een aantal podcasts lovende woorden over deze serie gehoord, maar de eerste aflevering deed mij ook vrij weinig. Geen reden voor mij om verder te kijken.

  Waarom staat die poster van die Sandler film in het artikel? Snapte de relatie tot Master of None niet helemaal.

  Like

  1. Omdat ik de komedies van Netflix erg vind tegenvallen, ben daarom benieuwd wat het zal worden met de eerste komedie(film) van Netflix, die er toch bijna zit aan te komen (6 december). Die ga ik binnen enkele weken ook recenseren, de poster dient in dat opzicht als opwarmertje voor de mensen die er nog nooit van gehoord hadden.

   Like

   1. ik ondertussen ook jammer genoeg.. weet nog dat ik ooit als 12 jarige zijn film happy gilmore ontdekte, die ik toen echt super vond (wat wil je als je die leeftijd hebt). sindsdien zijn (bijna) al zijn films erop achteruit gegaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s