Koopwoede & Verzameldrang | What’s your buyers addiction?

De ene verzamelt oude strips en antieke curiosa, de andere gaat total loss bij het inslaan van t-shirts en fancy shoes. Ook al wil je het niet vaak zelf toegeven, bijna iedereen heeft wel een of andere koopwoede die in zich schuilt. Op zich is dit ook niet zo vreemd te noemen, aangezien een verzameling een stukje van jezelf representeert. Als je verschillende collecties van 1 persoon onder ogen neemt, zal je wellicht al een vrij goed beeld over die persoon kunnen schetsen.

Crazy cat ladies zullen zeggen dat het een verzameling is gelijk een andere.. ;)
Crazy cat ladies zullen zeggen dat het een verzameling is gelijk een andere.. 😉

Een verzameling valt (vaak zelfs) niet altijd te verantwoorden vanuit logische principes. Je koopt ergens eens iets per toeval en voor je het weet zit je enkele jaren later met een hele collectie aan je broek. Verzameldrang kan in zowat alle objecten bestaan; parfumflesjes, ringen, armbanden, films, muziek lp’s tot zelfs bierviltjes. Zo is er zelfs een Nederlander die kotszakjes van luchtvaartmaatschappijen verzamelt. Je kan het eigenlijk zo gek niet verzinnen of er is wel iemand die er ergens een verzameling van heeft steken. Natuurlijk heb je dan ook van die verzamelaars waar die duizenden kotszakjes goed bij te pas zouden komen, zo kwam ik in een artikel iemand tegen die geknipte teennagels verzamelt *Yughh!*.

Doctor Who, you better stay out of this dudes bedroom, yikes!!
Doctor Who, you better stay out of this dudes bedroom, yikes!!  Bron: Catersnews.com

Natuurlijk heb ik ook zelf enige verzamelingen die ik maar al te graag vergroot wanneer ik hier kans toe heb. Gelukkig zijn deze allesbehalve misselijkmakend, buiten dan misschien voor mijn portemonnee 😉

YO122OA10-C11@12🐵 🐘  9240511251_2_4_1I absolutely looooove t-shirts met dierenprints! Mijn voorkeur gaat uit naar
t-shirt waarop dieren subtiel aangebracht zijn, die er liefst van al op artistiek mooie wijze in verwerkt zitten. Ik heb zo’n 20 tal t-shirts waarop verschillende dieren prijken zoals tijgers, leeuwen, herten, allerlei vogels (ik word er haast een ornitholoog van..) alsook uitgestorven diersoorten. Deze collectie wil ik met veel plezier nog massa’s uitbreiden ;). Helaas zijn er erg weinig t-shirts te vinden waarbij animalia op een creatieve of kunstzinnige manier uitgewerkt zijn, en wanneer dit wel het geval is kosten ze stukken van mensen.  Naast dieren, hou ik ook steeds een oogje open voor science-fiction geïnspireerde t-shirts, helaas zijn deze nog moeilijker te vinden!
 🐧 🐼🎲 👾 Een andere verzameling die ik sinds enkele jaren (samen met mijn vriendin) aan het opbouwen ben, is onze collectie (volwassenen) bordspellen. Ondertussen hebben we zo’n 40 spellen, sommige zijn niet veel groter dan een spel kaarten, sommige zijn enorme kleppers die jammer genoeg ook veel geld kosten. Zo goed als alle spellen proberen we steeds 2de hands op de kop te tikken, wat ons ook al aardig gelukt is. Het leuke aan deze verzameling is dat je er ook nog eens iets effectief mee bent, deze spellen zijn immers ontzettend leuk om te spelen! Plus het zijn tijdloze objecten, die (mits goede bewaring) voor altijd meegaan. 🎭 ♘

12193450_10206877249223839_7708978526434584100_n

Verder heb ik nog enkele “milde” collecties, die ik enkel sporadisch bijvul. Dit gaat om oude strips, oude spelletjes zoals van de Mega Drive (waar is de tijd..), antiek geïnspireerde beeldjes, dino-curiosa en dergelijke.

Deze buste heb ik eens gekocht in een
Deze buste heb ik eens gekocht in een “prullenwinkeltje”. De buste was volledig bruin. Mijn vriendin en ik hebben dan maar besloten om het een likje verf te geven, het resultaat mag er best staan en de buste staat nu mooi in de boekenkast tussen de historische boeken ^^

Nu ben ik bijzonder benieuwd wat jullie zoal vaak kopen en verzamelen? Laat het zeker achter in een comment! 

Advertenties

19 gedachtes over “Koopwoede & Verzameldrang | What’s your buyers addiction?

 1. Leuk stuk! Echt bijzonder wat mensen verzamelen… voor zover ik weet verzamel ik niks… nee. Zeker niks. Geen ruimte voor ook dus dat is makkelijk. Ben nooit een verzamelaar geweest. Voor zover ik me kan herinneren heb ik ooit een blauwe maandag postzegels gespaard toen ik jong was en ik spaarde altijd die rondjes uit de perforator hahaha. Jaaaaaren geleden allemaal 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Jaaa bordspellen! Die verzamel ik ook 😀 Wel slim dat jullie die tweedehands aanschaffen, moet ik ook eens proberen.. Want bordspellen kunnen echt heel duur zijn! En verder krijg ik geen genoeg van boeken kopen, hoeveel er ook ongelezen in mijn kast staan..

  Liked by 1 persoon

 3. Ik verzamel een aantal dingen.
  Postkaartjes, hiervan heb ik er al heel wat, voornamelijk toegestuurd gekregen via postcrossing!
  Koffietassen. Hiervan heb ik er niet zo veel, maar ik heb er wel een zwak voor. Ik koop er ook elke keer eentje als ik op vakantie ga, mooie herinnering, op vakantie kopen we ook altijd shotglaasjes.
  Mijn vriend verzamelt bierglazen en heeft al een kast vol, ook onze lege gin flessen houden we bij.
  Maar waar ik het grootste zwak voor heb, is makeup. Daar heb ik echt al heeeeel veel van. Vooral mooie verpakkingen en limited editions kan ik niet laten liggen.

  Liked by 1 persoon

  1. Limited editions zijn idd moeilijk te weerstaan haha! Ik heb ook enkele leuke theetassen (ipv koffietassen), die ik dan ook altijd gebruik gwn omdat die zo zalig zijn ^^. Leuke bierglazen zoek ik ook steeds, maar daar hoef ik niet meteen een collectie van. Van speciaalbieren op zich daarentegen.. :p

   Liked by 1 persoon

 4. Hi,

  I’m the owner of the site ShoeperWoman.com, the person in the image you’re using at the top of this post. As you can see from the watermark, the image is copyrighted, making it illegal for you to use it without my permission, which I haven’t granted. I would really appreciate you removing my photo. Thanks.

  Like

  1. ik ben altijd wel kandidaat als het de moeite is 😀 dat is vaak wel het probleem met verzamelen, het ene moment verdiep je je er enorm hard in en stop je er veel tijd in, 10 jaar later is die interesse er niet meer en zit je daar met een gigantische collectie haha 🙂 ik vrees voor mezelf al het ergste 😉

   Like

   1. Moet eens kijken wat ik nog heb. In ieder geval een Atari 2600 met redelijk wat spellen (waaronder het zeldzame X-Men), twee Vectrex machines, een mini arcade spelletje dat redelijk wat waard is en een aantal Pong machines.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s