Marco Polo Season 2 Review: Fikse verbetering tov seizoen 1!

infoseizoen2

Anderhalf jaar na de release van seizoen 1 werd het hoog tijd dat het tweede seizoen van Marco Polo door Netflix op hun streaming-dienst gedropt zou worden. Wegens het matige, maar zeker niet slecht te noemen, eerste seizoen heb ik deze serie een tijdje laten liggen vooraleer eraan te beginnen. Eenmaal aan het nieuwe seizoen begonnen, raasde de ene na de andere aflevering echter voorbij op mijn tv scherm. Het is dan ook meteen duidelijk dat Marco Polo als serie gegroeid is.. 

13879394_1075234635877593_1312481254611221911_n

Het verhaal pikt in waar het eerste seizoen was geëindigd. Het verraad van een belangrijk personage aan het hof van Kublai Khan en de tweestrijd tussen de Khan en een vergeten gewaand familielid zijn de zwaartepunten van het nieuwe seizoen. Hoewel Marco Polo nog steeds in de schaduw van Kublai Khan staat, kent zijn personage wel enige uitdieping, net als de andere hoofdpersonages allen verder worden ontwikkelt, iets wat de serie alleen maar ten goede komt.

marco-polo-uli-latekefu-large_transzgekzx3m936n5bqk4va8rwtt0gk_6efzt336f62ei5u

In het nieuwe seizoen zit een pak meer actie vervat, alsook een heleboel spannende intriges. Wat zou een keizerlijk hof immers zijn zonder zijn exuberante intriges? Niet alles komt echter steeds even goed uit de verf, zo wordt bv. het verraad iets te langdradig en neemt het leven van Kokachin een bizarre wending, maar vooral qua verhaalvertelling heeft de serie een serieuze kwaliteitsinjectie toebedeeld gekregen.

1202776

De decors, landschappen en kostuums zijn nog steeds adembenemend te noemen, alsook de scenografie van de gehele serie. Daar waar sommige afleveringen net ietsje minder zijn, kan de kijker zich nog steeds vergapen op de immens grote high-production value van Marco Polo.

Alles bij elkaar is het tweede seizoen van Marco Polo een serieuze verbetering ten opzichte van seizoen één. Als deze lijn zich doortrekt naar het derde seizoen, kunnen de fans alvast hun vingers beginnen aflikken. Nu maar hopen dat het weer bijna geen twee jaar duurt vooraleer we het vervolg te zien krijgen..

scoreseizoen2

Tot op de dag van vandaag is het echter niet geweten of het derde seizoen er ook effectief zal komen, wat uiteraard geen positief teken is. Komt het derde seizoen er uiteindelijk wel, zal het wellicht weer een hele tijd wachten zijn vooraleer het nieuwe seizoen gereleased zal worden. Fingers crossed alvast!

Advertenties

Een gedachte over “Marco Polo Season 2 Review: Fikse verbetering tov seizoen 1!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s