Tijd voor Bier!#7 Hoogheid Recensie

Een half jaar afwezig geweest op wordpress, het zou eigenlijk niet mogen. Tijd om hier eens wat verandering in te brengen!

Met het ontzettend goede weer van de afgelopen dagen, kunnen Belgen en Nederlanders echt niet langer klagen van een slechte zomer. De afgelopen en komende week vol zon en warmte maken het zwakke begin van de zomer helemaal goed.
Zon en warmte, daar hoort natuurlijk ook een frisse pot bier bij.
Ditmaal neem ik een gloednieuw bier, pas uitgebracht in 2016 door Brouwerij Vleesmeester en Brouwerij Anders!, onder de loep, nl. Hoogheid.

hoogheid etiket
Copyright: Vleesmeesterbrewery.com

Hoogheid is een amberkleurg bier met een alcoholpercentage van 9%. Door zijn exotische fruittoetsen doet dit bier echter niet zo zwaar in de mond aan dan het alcoholgehalte in eerste instantie doet vermoeden. In Hoogheid zijn meerdere exotisch vruchten te herkennen, waaronder passievrucht, mango en ananas. Hoewel de zuurheid van het fruit iets te veel in het brouwsel overheerst, is het een geslaagd bier om tijdens warme zomerdagen van te genieten, al dan niet op een gezellig terrasje.
Het bier doet qua smaak sterk denken aan de Duvel Triple HopCitra“, die onlangs nog de Duvel Triple Hop smaakwedstrijd wist te winnen. Persoonlijk vind ik Hoogheid net iets beter uitgebalanceerd dan de Duvel Citra. Mijn persoonlijke voorkeur gaat echter uit naar de echte krachtige bieren, de steeds meer voorkomende incorporatie van exotische fruitsmaken in bier mag van mij best meer achterwege blijven. Ik beschouw deze fruitige varianten dan ook als een tijdelijk modeverschijnsel. Toch is Hoogheid een van de betere exotische fruitbieren die momenteel op de markt te verkrijgen zijn.

Het etiket toont ogenschijnlijk een Indische Sultan in een archaïsche stijl. Wanneer er naar de andere vintage-geïnspireerde etiketten van Brouwerij Vleesmeester gekeken wordt, valt op dat de brouwerij sterk inspeelt op de zogenaamde hipsters. Op zich geen erg, maar eveneens overbodig. Een bijbehorend glas die bij het bier hoort is mij vooralsnog onbekend.

11
Copyright: Vleesmeesterbrewery.com

Hoogheid is een fruitig bier dat in feite inspeelt op de huidige mode- en smaaktrends. Het wil zich hierbij distantiëren door het bier te verrijken met allerlei exotische fruitsoorten. Hoewel Hoogheid hierbij nogal leentjebuur speelt bij Duvel Triple Hop Citra leveren ze een betere uitgebalanceerde smaak. De bekomen smaaktoetsen zijn niet volledig mijn ding, maar als bierliefhebber weet ik het zeker te appreciëren. Toch zal Hoogheid bij mij niet bijzonder veel op tafel verschijnen, maar zeker wel eens als speciaalbier voor een keer te nuttigen op een warme zomerdag.
Hoogheid: 6.8/10

Schol en geniet met mate,
GlenBender

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s