The X-Files (2016) Review: I wanted to believe, but it was just too stupid

info

xfiles-promo-fox-e

The X-files, er was geen enkele vervolgserie waar ik in 2016 meer naar uitkeek dan deze. The X-files was (en blijft) een echt fenomeen, een serie die (in zijn tijd) echt potten wist te breken. Toen het 9e seizoen eindigde in 2001, was dat voor vele televisiekijkers (hoewel de serie tegen dan al fel was afgezwakt) een zwarte dag. 15 jaar later is het tijd voor een come-back naar het kleine scherm, iets waar fans natuurlijk erg naar uitkeken, maar was het al dat wachten wel waard… ?

Het 10e seizoen is ondertussen zo’n maand afgelopen en kende eigenlijk maar een enorm korte run. Het gehele seizoen bestond immers maar uit slechts 6 schamele afleveringen. In 6 afleveringen verwacht je als kijker zodoende een krachtig aaneensluitend verhaal die de serie alle eer aandoet. Als een van de meest besproken revivals in de televisiewereld van 2016 mag de toeschouwer dan ook hoge verwachtingen hebben.

xfiles

& toegegeven, The x-files begint erg sterk aan het seizoen. Aflevering 1+2 zetten meteen de toon waarna ik meteen naar meer snakte. Deze twee eerste afleveringen gaven mij een écht X-Files vibe, een gevoel die ik helaas in de daaropvolgende afleveringen VOLLEDIG verloren ben. Aflevering 3,4 en 5 kunnen gezien worden als volledig losstaande afleveringen die totaal niets met het verhaal hebben te maken, wat absurd te noemen is als je weet dat het seizoen uit slechts 6 episodes bestaat.. Een ongelooflijk dwaze en onbegrijpelijke beslissing van het gehele team achter dit 10e seizoen.
Het is niet zozeer dat deze opvullende afleveringen slecht of saai zijn, maar ze passen helemaal niet in het plaatje. Het is een totale misstap van de makers, wat de kijker met een erg wrang gevoel achterlaat. Het is immers fantastisch om Scully en Mulder wederom samen te zien, hun chemie is er nog steeds, maar 3 losstaande (en overigens luchtige) afleveringen is bespottelijk. Voor degenen die zeggen dat The X-Files quasi altijd al uit losstaande afleveringen heeft bestaan, akkoord maar elke serie was zo in de jaren ’90. De televisiewereld is hier bijna volledig vanaf gestapt en maar goed ook.

Screen_Shot_2016-02-01_at_3.54.11_PM.0.0
Really guys?? 

De revival van The X-Files is zodoende een regelrechte tegenvaller te noemen. Het begint allemaal erg goed en spannend, maar zakt vanaf de 3e aflevering compleet onderuit door een gebrek aan overkoepelend verhaal en een totale instorting van het X-Files gevoel. De magie (that wants me to believe) die in aflevering 1+2 nog aanwezig is, wordt compleet weggevaagd door de daaropvolgende afleveringen, iets wat toch totaal niet de bedoeling zou mogen zijn. Een erg grote gemiste kans..

score

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s