Tijd voor (kerst)bier!#5 De Bush de Noël Recensie

Na de uitmuntende ‘Gouden Carolus Christmas‘ was ik zo omvergeblazen door de kwaliteit dat ik als een goedgelovige kerstman naar de drankenhandel trok, in de hoop nog enkele kerstbieren in te slaan die eenzelfde klasse konden tentoonspreiden. Een van die kerstbieren dat ik in mijn biermandje legde, is ‘Bush de Noël‘. Laten we vlug eens kijken of deze ‘Bush de Noël’ dezelfde kwaliteit aan de dag kan leggen als de ‘Gouden Carolus Christmas’! 

bush-noel-verre

Bush Noël is een bier van Brouwerij Dubuisson. Opmerkelijk aan de Bushbieren van deze brouwerij is dat ze een aanzienlijk hoog alcoholgehalte bevatten. De alcoholsmaak is dan ook redelijk prominent aanwezig in de verschillende Bush-varianten, zo ook in deze kersteditie. ‘Bush de Noël’ beschikt over een alcoholpercentage van 12%, toch echt wel hoog voor een bier.

Hoewel je de alcohol redelijk goed proeft in het bier, is het (en maar goed ook) niet het enige dat je in smaakpapillen in werken zet. Zo kan je verschillende toetsen van karamel en kruiden in het bier tegen komen. Het bier heeft een redelijke bitterheid over zich heen hangen, niet te straf maar ook niet te fleps. Daarnaast is er ook een soort fruitigheid in te herkennen, hoewel ik deze niet meteen kan weg brengen. Het is naar mijn mening zeker geen perfect bier, maar ook bijlange niet slecht te noemen. Al bij al is het zeker een aangename smaaksensatie, eentje die je ook niet in veel andere biersoorten tegen komt. 

3a7cf7dd-0112-40d3-beca-fb33f3883cba_634896203221489390_2_product

Het is een kerstbier, het etiket kan dan ook niet anders dan kerst-geïnspireerd zijn. Het etiket is netjes verzorgd. Een blauwe achtergrond wordt versierd met witte sneeuwvlokken die (zo vermoed ik toch) op de brouwerij neer dwarrelen. De letters van ‘Bush de Noël’ worden bedekt door een dikke sneeuwlaag. Een aangenaam en geslaagd kerstetiket. Ook het glas is erg goed gelukt. Het speciale kerstglas is zo geproduceerd dat het lijkt alsof het glas aangeslagen is door de ijzige vorst. ‘Bush de Noël’ drink je dan ook best in het bijbehorende glas, hoewel het natuurlijk ook in andere glazen kan.

Bush-Noël_NL

‘Bush de Noël’ kan  (mijns inziens) helaas niet tippen aan de superieure ‘Gouden Carolus Christmas’. Dit hoeft niet meteen negatief te zijn, aangezien er volgens mij maar bitter weinig kerstbieren zijn die kunnen tippen aan die unieke smaaksensatie. ‘Bush de Noël’ is zeker een geslaagd kerstbier dat het waardig is om door menig bierliefhebber (alsook niet bierliefhebbers) tijdens de kerst gedronken te worden. 

Bush de Noël: Bijlange geen slecht (kerst)bier. Ietwat eentonig maar toch erg smaakvol en stevig karakter. 
Bush de Noël: 7,4/10

Advertenties

3 gedachtes over “Tijd voor (kerst)bier!#5 De Bush de Noël Recensie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s