Tijd voor Bier!#3 De Gouden Carolus Christmas Recensie

De winter zit er steeds dichter aan te komen, de temperaturen dalen en het wordt vlug duister. Tijd om meer gezelligheid binnenshuis op te zoeken. Bij elke gelegenheid past wel een biertje, bij de winterperiode is dit zeker niet anders. Er worden dan ook heel wat speciale winterbieren op de markt gebracht, de ene een schot in de roos, de ander een waar misbaksel.

Gouden Carolus Christmas glas fles 75cl

Omdat ik een liefhebber ben van de bieren van brouwerij Het Anker (vooral de Gouden Carolus tripel en Gouden Carolus Hopsinjoor), mocht de kersteditie “Gouden Carolus Christmas (Noël)” natuurlijk niet ontbreken. Ik had hem nog nooit eerder geproefd, maar een paar dagen geleden was het dan eindelijk zover, het heerlijk brouwsel werd eindelijk door mezelf genuttigd!

De Gouden Carolus Christmas is een donker robijnrood bier met een witte schuimkraag (indien goed uitgeschonken uiteraard 😉 ). Bij de eerste proeverij werd meteen duidelijk dat dit bier een smaak heeft dat ik nog niet eerder bij eender welk bier geproefd had. De Gouden Carolus Christmas heeft een zeer specifieke smaak, waarbij ik zowel anijs, karamel als siroop meen in te herkennen. Dit alles met een zeer lichte toets van bitterheid. Het bier is dan ook eerder fruitig dan bitter. Door de verschillende kruiden heeft de Gouden Carolus Christmas enorm veel aroma, alsook een felle nasmaak (zij het een positieve en aangename nasmaak).

12278751_10207000739991031_1927693542178533930_n
Yummie! en zoveel leuker in een thematisch gerelateerd glas! 

Wel jammer dat Het Anker geen eigen bierglas voor de Christmas-editie heeft, wat toch wel leuk had geweest. De kersteditie drinken uit een “gewoon” gouden carolus glas lijkt daarom een beetje heiligschennis, daarom dat ik het dan maar drink uit mijn enige kerstbier-glas “Gordon Xmas”. Zo is het toch nog net dat tikkeltje aangenamer (dan het in feite al zeker was).

Het etiket ziet er dan weer wondermooi uit, misschien wel een van de beste onder de kerstbieren. Het sneeuwlandschap herinnert aan de witte kraag van het bier. De slede van de kerstman wordt niet voortgetrokken door de gebruikelijke rendieren, maar wel door de paarden in de gekende Gouden Carolus stijl. Op de achtergrond is hét symbool van de stad Mechelen te zien, de Sint-Romboutstoren. Top!

Persoonlijk vind ik de Gouden Carolus Christmas een topper onder de kerstbieren. Ook losstaand van kerstbieren is het een bier dat ik zeker regelmatig eens zou willen drinken. Misschien moet ik maar een “bescheiden” voorraadje inslaan om het jaar door te komen ;). 

score

Advertenties

2 gedachtes over “Tijd voor Bier!#3 De Gouden Carolus Christmas Recensie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s