Halloweenspecial #4 | Creepy Boardgames

Halloween is thematisch gezien  een zeer breedvoerig uitgewerkt feest. In deze periode knallen boardgamers net nog iets meer horrorspellen op tafel dan normaal al reeds het geval is. Bordspelspelers zijn namelijk regelrechte suckers voor thematische gelegenheden. Mij hoef je het rond deze tijd van het jaar alvast geen twee keer te vragen om een halloween-gerelateerd spelletje te spelen. Bij deze deel ik dan ook graag enkele toppers mee die perfect zijn om samen met vrienden en/of familie te spelen op Halloween, eventueel met een lekker Halloweenbiertje bij om het plaatje helemaal compleet te maken 😉 (zie vorige blogpost door op de link te klikken).

Dead of Winter: A Crossroads Game 
pic2221472_mdJaar: 2014
BGG Ranking: 18
Aantel spelers: 2-5
Doel van het spel: Dead of Winter is een coöperatief spel waarbij de spelers moeten samenwerken om als groep te overleven in een post-apocalyptische wereld die gedomineerd wordt door horden zombies. In de loop van het spel maak je verschillende gevaarlijke gebeurtenissen mee. Het is aan jou en de andere spelers om in deze harde wereld te overleven. Elke speler heeft bovendien ook nog een eigen geheim doel die hij in het spel moet proberen verwezenlijken. Een erg leuk en interactief spel dat in feite perfect is om op Halloween te spelen. 


Fearsome Floors
pic163508_lgJaar: 2003
BGG Ranking: 717
Aantal spelers: 2-7
Doel van het spel: Elke speler beschikt over een aantal karakters die in een verschrikkelijke crypte zijn terecht gekomen. Alsof die crypte nog niet eng genoeg is, dwaalt er een bloeddorstig monster in deze gangen rond. Het is aan de spelers om levend uit de crypte te raken. De speler met de meeste karakters die de crypte weten te verlaten, wint het spel. Grappig is bovendien dat je het monster verschillende looks kan meegeven, je kan hem namelijk zelf in elkaar steken waarbij enkele geslaagde varianten te maken zijn. Een grappig spel dat tevens erg geslaagd is op halloween! 


Eldritch Horror
pic1872452_mdJaar: 2013
BGG Ranking: 26
Aantal spelers: 1-8
Doel van het spel: Eldritch horror is eveneens een coöperatief spel waarbij spelers samenwerken om het spel te verslaan, in dit geval tegen enge gedrochten die ergens in de wereld de mensheid teistert. Ik heb hem eigenlijk al een jaar in de kast liggen maar nog nooit tot spelen toe geraakt, misschien hoog tijd om er toch maar eens verandering in te brengen!


Camp Grizzly 
pic1861394_mdJaar: 2013
BGG Ranking: 2547
Aantal spelers: 1-6
Doel van het spel: Dit bordspel is semi-coöperatief. Blijkbaar is nauw samenwerken met andere spelers toch erg populair bij horrorspellen! Het verhaal van het spel speelt zich af in 1979, waarbij de spelers in een kamp terecht komen waar ze achtervolgt worden door een cold-blooded killer die een nogal ongezonde interesse heeft in beren haha. De speler die de finale van het spel overleeft win het spel. Dit spel heb ik nog niet zelf gespeeld, maar lijkt mij thematisch erg sterk te zijn en spreekt mij ook wel aan in de humor die in het spel verweeft zit. 


Mysterium
pic2601683_lgJaar: 2015 (een eerdere versie werd reeds in 2013 uitgebracht)
BGG Ranking: 546
Aantal spelers: 2-7
Doel van het spel: Het spel speelt zich zo’n kleine 100 jaar geleden af waarbij een huis in Schotland geteisterd wordt door een geest. De spelers kruipen hierbij in de huid van een medium om zo contact te maken met deze geest en een bijbehorend moordmysterie op te lossen. De geest geeft de spelers tips door middel van visioenen. Het is aan de spelers om uit te dokteren wie de moord heeft uitgevoerd, wat het moordwapen was enzovoort. 


Zombicide
pic1921579_mdJaar: 2012
BGG Ranking; 183
Aantal spelers: 1-6
Doel van het spel: de spelers moeten zich verdedigen tegen horden vleesverscheurende zombies! De spelers moeten samen wapens vinden en massa’s zombies slachten. Naarmate je meer zombies verslaat, des te beter je personage wordt. 


Witch of Salem
pic564525_mdJaar: 2008
BGG Ranking: 1161
Aantal spelers: 2-4
Doel van het spel: Spelers werken (wederom) samen om portalen naar een andere dimensie te sluiten, waaruit tal van monsterlijke gedrochten komen gekropen. 


Boss Monster: The Dungeon building card game
pic1732644_mdJaar: 2013
BGG Ranking: 1135
Aantal spelers: 2-4
Doel van het spel: een simpel maar toch vermakelijk spelletje waarbij spelers zelf in de huid kruipen van een monster. Ieder monster (speler) heeft zijn eigen kerker wat in principe zijn woonst én moordplaats is. Allerlei helden proberen jou te verslaan, het is aan jou door je kerker zo op te bouwen dat de helden één voor één in je kerker sneuvelen! De kaarten hebben bovendien een erg prettige look vanwege het grote nostalgie-gehalte naar het gameboy tijdperk. 


Ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan doen doen met Halloween? 

Advertenties

4 gedachtes over “Halloweenspecial #4 | Creepy Boardgames

  1. Heb verder niets met boardgames (heb ik volgens mij al eerder aangegeven) maar Dead of Winter lijkt me wel de moeite. Zelf hou ik het qua spelletjes dan meer bij de PS4. Afgelopen dagen heb ik me prima weten te vermaken met het eerste seizoen van The Walking Dead en Until Dawn.

    Gisterenavond naar de Halloweenoptocht geweest en daarna genoten van The Devil’s Rejects, Scream, The Hills Have Eyes remake en Eden Lake. Allemaal films die ik al een keer had gezien maar wat was dat weer een geweldige nacht 🙂

    Like

    1. Dead of winter is zeker de moeite! heeft ook een vleugje weg van The Walking Dead wnr je het speelt, inclusief dezelfde sfeer! The walking dead seizoen 1+2 heb ik gespeeld op playstation, erg leuke spellen. Until Dawn staat op de radar! Halloween is altijd wel een leuke tijd om bloederige films en series te zien ;)!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s