HalloweenSpecial #1| Halloweenfilms die je moet gezien hebben

“oeoeeohowwhaaaarrgfhh” Halloween komt er weer aan! Binnen exact 9 dagen is het weer zover en kan het griezelfeest helemaal losbarsten! Om jullie alvast in de stemming te brengen voor deze geniale festiviteit ga ik een heuse Halloween-special inplannen op mijn blog. Een hele week lang Halloween-geïnspireerde blogposts coming your way!
WARNING: Na deze week kan het goed zijn dat jullie zo bang geworden zijn dat jullie het instantaan in jullie broek doen van schrik en/of overal zombies, mummies, heksen, psychopaten, monsters en andere gruwelijkheden rondom jullie zien ;).

In deze eerste Halloween-special 10 Halloweenfilms die iedereen zeker eens moet gezien hebben! Allereerst moet ik zeggen dat het een bijzonder moeilijke taak is om als pure filmliefhebber slechts 10 films te selecteren, dus heb ik in mijn selectie een consensus gezocht waarbij ik zowel oude als recente films in de lijst heb opgenomen, zowel pure horror als luchtigere halloweenfilms. Zo zit er voor iedereen wel wat tussen. 

the-cabin-in-the-woods.3122710. The Cabin in the Woods (2012)
Een horrorfilm die mij enkele jaren geleden zeer hard heeft weten te verrassen. Een perfecte film om een halloween movie-night mee aan te vangen!

black-sheep-poster-19. Black Sheep (2006)
Wat hebben zombies en schapen gemeen? in deze film blijkbaar alles want de schapen in Black Sheep zijn mensetende zombieschapen! Een absurde maar hilarische horrorfilm met veel gore-elementen.

download

8. Zombieland (2009) 

een zeer leuke zombiefilm die eigenlijk totaal niet eng is. De film moet het dan ook van zijn humor hebben, waar eigenlijk helemaal niets mis mee is, ook niet met Halloween.

40891767. Tucker & Dale vs. Evil
Een heerlijke parodie op de vele slashers involving teenagers die de laatste 15 jaar zijn uitgebracht. Veel bloed, knotsgekke moorden en borsten, tjah een leuke halloween film voor wie zowel wilt gruwelen als lachen ;)!

movie-poster-recreation-52953fe575c296. Alien (1979)
Binnen 4 jaar is deze film 40 jaar oud.. te gek voor woorden voor een film die er nog steeds zo goed uitziet. De psychologische en fysieke angst in deze film zijn zo goed uitgewerkt dat je werkelijk in je sofa zit te bibberen bij het kijken van Alien. & that chestbuster-scene , goddamnnn!!!

evil-dead-2-landscape5. Evil Dead II (1987)
Compleet geschift.. meer woorden heb ik er niet voor.. na het zien van deze film ben je compleet sprakeloos.

dawn-of-the-dead-1978.260634. Dawn of the Dead (1978)
zombies waren reeds in de jaren ’60 en ’70 een fenomeen en leven hevig door tot op vandaag de dag, waar ze zelfs populairder dan ooit zijn. Dawn of the Dead was een van de films die het meeste invloed heeft gehad in het genre. Een film met veel gore elementen, waaraan latere films en series veel te danken hebben.

frankenstein19313. Frankenstein (1931)
Deze film is maar liefst 84 jaar oud ondertussen, toch is deze film nog altijd even prachtig om naar te kijken. Er is inmiddels veel veranderd in de filmwereld. Schrikmomenten moet je in Frankenstein niet verwachten, wel een ontroerend verhaal van een monster dat in feite een mens zoals iedereen wil zijn. Een monster dat uiteindelijk menselijker blijkt te zijn als de mensen zelf.

REC_20072. REC (2007)
dé film van de 21e eeuw om met Halloween te kijken! Spannend, eng en een hoog gore-gehalte.

the-thing-carpenter-post1. The Thing (1982) 
Mijn absolute nummer 1, zowel als horror- als halloweenfilm. De film is ondertussen meer dan 30 jaar oud, maar heeft de tand des tijds bijzonder goed doorstaan. De angst, gruwel en sfeer in The Thing zijn zo beklijvend dat deze film een absolute must see is! Geregisseerd door grootmeester John Carpenter himself!

Vielen net uit de top 10: The Monster Squad (1987), Shaun of the Dead (2004), World War Z (2013), The Descent (2005), Young Frankenstein (1985), Army of Darkness (1992)

Wat zijn jullie favoriete halloween-films? 

Advertenties

4 gedachtes over “HalloweenSpecial #1| Halloweenfilms die je moet gezien hebben

  1. Erg fijne selectie moet ik zeggen. Cabin in the Woods vind ik toch wel de mustsee van het lijstje voor diegenen die hem nog niet gezien hebben. En dan er vooral blanco instappen zonder iets van het verhaal te weten. Heb ik indertijd namelijk gedaan wat resulteerde in 1 van de meest memorabele kijkervaringen van de laatste jaren.

    Tijdens Halloween ga ik zeker The Devil’s Rejects nog een keer bekijken. Topfilm en toch ook wel erg ondergewaardeerd en niet bekend bij velen.

    Like

  2. Leuke lijst! Tucker & Dale vs Evil komt ook nog op mijn lijstje met Halloween filmtips.

    Mijn favoriete Halloween films zijn toch wel Halloween gerelateerde films, zoals Halloween en Trick ‘r Treat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s