Face-Off Review #2| Yankee Candle | Sugared Apple VS. Pain Au Raisin

Hmmm de hemelse geuren van Yankee Candle, iedereen kent ze ondertussen wel! Goedkoop zijn ze echter zeker niet, maar de kwaliteit mag er zeker en vast wel zijn. Het Yankee Candle gamma wordt elk jaar uitgebreid, waardoor het steeds moeilijker kiezen wordt. Dit laatste is zeker een feit wanneer je de kaarsen via een online shop aankoopt.

In deze Face-off neem ik 2 soortgelijke geuren van Yankee Candle onder de loep om zo de keuze voor anderen (hopelijk toch) wat makkelijker te maken. De twee geuren die ik in deze Face-Off lijnrecht tegenover elkaar zet zijn twee wintergeuren, namelijk Sugared Apple en Pain Au Raisin. Beide kaarsen heb ik in de living staan met het formaat van 411 gram (die zo’n 90 branduren meegaan). Beide kaarsen kosten praktisch even duur (24-26 euro), maar welke van de twee verspreidt nu de beste geur?

Eens aangestoken geven beide kaarsen vrij snel een intens zoetige geur af. Wat me aan beide kaarsen verbaast is de grote reikwijdte van de geur. De living hier is nogal een grote open ruimte, toch is de geur van beide variëteiten goed ruikbaar aan de andere kant van de kamer. Op dat vlak zijn beide kaarsen zeker aan elkaar gewaagd. Zeker als je een uur of twee de kaarsen laat branden, zal heel de kamer gevuld zijn met een hemels aroma.
Ik moet zeker vermelden dat ik ook andere kaarsen van Yankee Candle ter beschikking heb, die zeker niet dezelfde intensiteit of reikwijdte van geur afgeven dan Sugared Apple en Pain Au Raisin.

Beide kaarsen zijn wintergeuren, beide perfect om bij op te fleuren bij een koude winterdag. Je kan ze natuurlijk ook perfect aansteken op warme zomerdagen, maar persoonlijk vind ik de geur veel beter passen bij koude herfst- en winterdagen. In deze periode van het jaar komen deze twee geuren helemaal tot hun recht. Het zijn wel beide erg zoete geuren. Hou je van zoete geuren, dan zit je bij deze 2 kaarsen alvast goed!

fh_sugared_apple

Wel heb ik de indruk dat Pain Au Raisin wat vlugger opbrandt dan Sugared Apple. Ik heb het niet getimed, maar ik had toch enigszins de indruk dat Sugared Apple een langere levensduur beschoren is, waardoor je met Sugared Apple ook wat meer waar voor je geld krijgt.

yc-pain-au-raisinBij geurkaarsen draait het natuurlijk allemaal om de geur (duh). Na veelvuldig vergelijk en gesnuif ben ik er van overtuigd dat Sugared Apple algemeen gezien de betere geur van de twee verspreidt, dit zonder afbreuk te doen aan Pain Au Raisin die immers eveneens erg goed ruikt. Toch beschikt Sugared Apple zeker over de superieure geur. Het verschil zit hem mijns inziens in de subtiliteit van het rondzwevende aroma. Beide verspreiden ze een lekker zoet odeur, wat bij Sugared Apple net dat tikkeltje verfijnder lijkt te zijn. Het aroma van Pain Au Raisin is in dat opzicht iets bruter. Toch zijn het gewoon beide zeer aangename geuren, waarbij ik desalniettemin een lichte voorkeur vertoon voor Sugared Apple.

Hoewel Pain Au Raisin heeft zich goed weten te verweren, maar kon uiteindelijk niet op tegen de krachtige combinatie van Sugared Apple
Pain Au Raisin heeft zich goed weten te verweren, maar kon uiteindelijk niet op tegen de krachtige combinatie van Sugared Apple

Ben je dus van plan om op een onlineshop een winterse geur van Yankee Candle aan te schaffen en je weet niet welke keuze te maken, weet dan dat zowel Sugared Apple als Paun Au Raisin beide zeer geschikte keuzes zijn. Ze geven beide zeer veel geur af bij het branden, zelfs in echt grote ruimtes. Sugared Apple is echter wat geraffineerder dan Paun Au Raisin en gaat bovendien iets meer branduren mee. Sugared Apple komt zodoende in deze Face-Off als winnaar uit de bus, zij het met een lichte maar verdiende voorsprong.

Sugared Apple : 9/10
Paun Au Raisin: 8/10

Advertenties

11 gedachtes over “Face-Off Review #2| Yankee Candle | Sugared Apple VS. Pain Au Raisin

      1. Hihi nou met kerst een mooi wit plaatje en een zonnetje is wel heel fijn ja… maar als het de hele dag regent en waait heb ik misschien ook wel liever dit 🙂

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s