The Strain Seizoen 2 Review

info strain

Al bij al was het eerste seizoen van The Strain niet veel soeps, buiten enige sterke afleveringen. Zonder op de zaken vooruit te lopen kan ik alvast meedelen dat seizoen 2 een flinke verbetering is op het matige eerste seizoen.

The Strain draait om een dodelijk en afschuwelijk virus dat uitbreekt in NYC. De getroffen slachtoffers transformeren hierdoor in een soort van vampieren, hier ‘Strigoi‘ genaamd. Deze ‘Strigoi’ zijn overigens gebaseerd op een echte legende uit Roemenië waar deze wezens regelmatig gespot werden en de dorpen teisterden. In The Strain proberen de Strigoi NYC, en zo de wereld, in te palmen met het verspreiden van de ziekte. Aangezien deze gruwelijke Strigoi zich in het eerste seizoen flink hebben vermenigvuldigt, gaat het gevecht in seizoen 2 tussen de hoofdpersonages en de Strigoi dan ook heviger dan ooit verder.

The Good and the Evil ones..
The Good and the Evil ones..

Om deze reden komt er dan ook een pak meer actie in het 2de seizoen voor, actiescènes die bovendien regelmatig van uitstekende kwaliteit zijn. De visuele effecten en make-up (grime) van de monsterlijke Strigoi zien er realistisch en erg geslaagd uit (buiten enkele scènes van The Master gerekend). Deze twee zaken zijn dan ook de voornaamste redenen waarom ik deze serie kijk, de creaturen zien er overtuigend uit en er wordt redelijk veel actie in de serie gepompt.

276564-7The Strain seizoen 2 is met momenten wel een vreemd wezen te noemen, letterlijk en figuurlijk dan. Zo nu en dan laten de makers van de serie als het ware hoogwaardige scènes op de kijker los, om met een volgende scène dan weer erg amateuristisch over te komen. Toch toont dit wel aan dat, mits goede schrijvers en evenredige regie, The Strain het principieel in zich draagt om een erg goede horrorserie te kunnen zijn. Helaas is het geheel alsnog te rommelig om boven het gemiddelde uit te steken. 

Het afschuwelijkste monster van allemaal...
Meet Zack, Het meest afschuwelijke monster van allemaal…

De acteerprestaties van de hoofdcast valt doorgaans goed te pruimen, hoewel andere karakters er dan weer werkelijk niets van bakken. Zo is de rol van Zack (het kind van het hoofdpersonage) in het 2e seizoen gerecast. Als u denkt dat de Strigoi reeds afschuwelijke monsters zijn, moet u de acteerprestaties van dit irritante mannetje maar eens aanschouwen (als je durft tenminste), THE HORROR brrr!!! 

Het verhaal in se stelt eigenlijk niet zoveel voor, maar door de goed en interessant uitgewerkte achtergrondverhalen die ze de personages in seizoen 2 meegeven, is het geheel een pak boeiender geworden dan voordien het geval was. Bovendien zijn er enkele boeiende nieuwe personages geïntroduceerd, waaronder Quinlan. Elke keer hij in beeld verschijnt is het knallen geblazen! Zijn achtergrondverhaal deed me overigens met heimwee terugblikken op de gloriedagen van Spartacus, héérlijk.

Strigoi zijn niet meteen van de knapsten..
Strigoi zijn niet meteen van de knapsten..

Met het tweede seizoen heeft The Strain een stap in de goede richting weten te zetten. Als ze die lijn kunnen doortrekken naar het derde seizoen kan The Strain alsnog uitgroeien tot een bijzondere serie. Een topserie zie ik het echter nooit worden en zal het ook nooit worden, maar entertainend is het zeker en vast. En dat is voor een serie als deze zeker voldoende.  

score the strain seizoen 2 goed

Advertenties

8 gedachtes over “The Strain Seizoen 2 Review

  1. Ik vond het eerste seizoen nog leuk 😀 maar ik was gewoon zo blij om eens een goeie supernatural serie te zien die niet gebaseerd was op zombies dat ik weinig kritisch was. Plus referenties naar WOII. Als er iets is waar je me met meekrijgt is het wel referenties naar WOII 😀

    Liked by 1 persoon

      1. I adore an absolute evil villain 😀 away with these redeemable villains ( exept Loki, cause Tom Hiddleston is the most charming, lovable guy alive. He’s the labrador of human kind 😉 h

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s