Sense8 seizoen 1 Review: Does it tickle your senses?

SENSE8 infor

Met Sense8 (2015) neem ik wederom een Netflix-original serie onder de loep. Ik heb het gehele eerste seizoen van twaalf afleveringen op zo’n week uitgekeken, wat voor mij uitzonderlijk is aangezien ik niet zo’n binge-watcher ben. Elke avond voor het slapen gaan kijk ik nog een serie. Dit is voor mij een must, anders kan ik gewoonweg niet slapen ;). Meestal wissel ik series door elkaar af, maar voor Sense8 moesten mijn andere series even op pauze blijven staan. Het is in die zin dan ook reeds duidelijk dat Sense8 mij zeer gesmaakt heeft. Gelukkig wordt het 2e seizoen in de lente van 2016 verwacht.

Sense8 begon nochtans niet bijster goed. De eerste paar afleveringen zijn nogal verwarrend en traag, waardoor de serie tot op dat punt enigszins saai overkomt. Vanaf aflevering 3 wordt er echter een versnelling hoger geschakeld en wordt de serie steeds beter en beter, met bovendien meer actie en spanning.

Dat de Wachowski’s (bekend van o.a. The Matrix en Jupiter Ascending) gerenommeerde namen zijn in de filmwereld, valt duidelijk te zien aan de regie. De regie, sfeer, de locaties… zijn enorm mooi en krachtig in beeld gebracht.

netflix-s-sense8-trailer-promises-elaborate-thrills-and-mind-blowing-ideas-from-the-wachow-396944Het grootste pluspunt van Sense8 is dat er niet één, maar in feite maar liefst acht hoofdpersonages zijn. Deze hebben elk hun eigen etniciteit, cultuur, karakter, bijzonderheden… waardoor de kans dat je als kijker je kan associëren met een personage veel groter is dan in een doorsnee serie. De acht karakter beschikken gelukkig enkel over “normale” menselijke kwaliteiten en dus geen superkrachten. De opzet is dan ook vrij realistisch te noemen. De Sense8 zijn in feite acht mensen die in een mentale (en soms fysieke) link met elkaar zitten, waardoor ze elkaars gedachten en emoties kunnen voelen en aanvullen. Je kan de hoofdpersonages in feite zien als één complexe entiteit (oké, misschien toch niet echt zo realistisch, maar het is alvast een bijzondere uitgangspositie).

Hoe dan ook, de kijker zal in het verloop van de serie één of meerdere favoriete karakter hebben. Bij mij zijn dit absoluut Wolfgang, Lito en Sun. Ook Capheus vind ik een erg leuk figuur. Bij elke kijker zal dit wellicht iets anders zijn.

Zijn er ook minpunten? Helaas wel enkele. Zo komt het verhaal eigenlijk te traag op gang. De kijker dient zich hierbij als het ware door de eerste paar afleveringen te spartelen. Zijn/haar geduld wordt echter mooi beloond met de sublieme tweede helft van het eerste seizoen, met aflevering 10 én 11 als orgelpunt.

De serie krijgt op imdb.com een uitstekende score van 8.4/10 van zo’n 46.000 beoordelingen. Voor eens ben ik het volkomen met deze score eens. Dit is één van de beste nieuwe series van het jaar. Normaliter zou ik hem ook beoordelen met een 8/10, maar vanwege de schitterende scenografie (zeker voor een serie!) geef ik Sense8 een flinke 8.5/10.

 sense8 score2

Advertenties

15 gedachtes over “Sense8 seizoen 1 Review: Does it tickle your senses?

   1. Daar vraag je me wat.. Ik volg zoveel series en zoveel hele goede series spelen al een tijd niet meer dat ik de beste vast ga vergeten.. Maar om te beginnen : breaking bad, dexter, suits, pll, gg, ahs (laatste seizoen niet), the walking dead(na seizoen 3 gestopt), new girl, scandal, revenge en zo veel meer!! Maar ik weet zeker dat ik nog zoveel vergeet.. Meeste series is het alweer zo lang geleden dat ik ze gezien heb ondat ze allang gestopt zijn. Wat ik nu allemaal volg zou ik ff op mijn lijstje moeten nakijken. 🙂

    Liked by 1 persoon

   2. breaking bad was zooo goed.. :)! (de spinoff better call saul valt op zich wel redelijk mee, maar haalt niet het niveau van BB). New Girl is wel een leuke komedie. Een aanrader is Outlander, dat vond ik écht de beste nieuwe serie van 2014-2015

    Like

  1. ik ken het probleem, er is zoveel om te zien dat het begint op te stapelen en dat je uiteindelijk (voor je het weet) een aantal series gewoon links laat liggen. Deze raad ik toch zeker aan hoor, het begin moet je even doorzetten maar daarna word je als kijker erg beloond voor je geduld.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s