Mr. Robot Seizoen 1 Review: Hacking Society

mrrobot.logoMr. Robot is een nieuwe drama/thriller tv-serie van de Amerikaanse zender USA Network. Het verhaal draait om protagonist Elliot Alderson, een hacker die met tegenzin werkt voor het bedrijf waarbij hij in loondienst is. Bovendien kampt Elliot met heel wat psychische problemen waardoor hij afhankelijk is geraakt van drugs. Op een dag wordt hij gerekruteerd door de zogenaamde ‘Fsociety’ en neemt zijn leven een andere wending..

maxresdefault

Het eerste seizoen van 10 afleveringen zit er inmiddels zojuist op en wist heel wat kijkers te bekoren vanwege het goed geschreven script en kwaliteitsvolle acteerprestaties. Op imdb.com krijgt de serie ondertussen een fraaie 9/10 (hoewel series op imdb altijd wat hogere cijfers worden toebedeeld dan ze in werkelijkheid waard zijn) van zo’n 65.000 stemmers. Ook op de app tvshowtime zijn ze laaiend enthousiast over deze nieuwkomer. Hoog tijd dus om deze serie zelf eens grondig onder de loep te nemen.

Mr_Robot_TV_Series-978107021-large

Het meest positieve element aan Mr. Robot is de frisheid waarmee het als serie uit de hoek probeert te komen, wat hen bovendien ook lukt. Het gebruikt als uitgangspunt een maatschappelijk relevant thema waar niet veel tv-series zich aan wagen of trachten uit te beelden. Het is niet de zoveelste CSI, de zoveelste supernatural of andere “I’ve seen that a 1000 times before” series waar inspiratie ver te zoeken is. Bovendien wordt het script goed ‘uitgeflesht’ en zijn de acteerprestaties van een goed niveau te noemen. Hoewel de serie niet altijd een moordend tempo weet aan te houden (wat ook niet altijd nodig is), wordt het nergens saai en blijft het intrigerend om te volgen.

mr-robot-premiereZeker niet alle episodes halen hetzelfde hoge niveau, hier en daar zitten wat mindere afleveringen tussen of wijken bepaalde sequenties iets te ver af van het hoofdthema. Toch blijf je als kijker geboeid kijken van de eerste tot de tiende (en meteen ook laaste van het eerste seizoen) aflevering. Die 9/10 wat het op imdb.com krijgt, is eigenlijk niet zo overdreven te noemen. Het is ongetwijfeld een van de beste nieuwe series van afgelopen zomer, misschien zelfs van afgelopen jaar, hoewel het niet kan tippen aan bv. Narcos. Ondertussen is Mr. Robot daarenboven vernieuwd voor een 2e seizoen, waardoor de kijker ook volgend jaar van deze serie kan genieten. Ik rate Mr. Robot alvast met een dikke 8/10.

mr robot score

Ken je deze serie nog niet? Check hem dan zeker even uit! Heb je Mr. Robot reeds gezien? Geef dan zeker even je mening wat jij ervan vond!

Advertenties

5 gedachtes over “Mr. Robot Seizoen 1 Review: Hacking Society

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s