Groene thee ‘Snow Bud Lu Xue Ya’ van Simon Lévelt

De eerste afzonderlijke thee van Simon Lévelt die ik aan de lippen zet is de groene ‘Snow Bud Lu Xue Ya‘, een speciale naam die bij mij meteen hoge verwachtingen schept. De verpakking is behoorlijk goed gevuld met de blaadjes en takjes van deze groene theeplant. Toch weegt het zakje opvallend licht, dit komt doordat de inhoud een verzameling is van wat grover gedroogd en overigens makkelijk breekbaar plantmateriaal. Hierdoor heeft het zakje slechts een inhoud van 50 gram in plaats van de gebruikelijke 100 gram.

image dfNa enkele kopjes te hebben gezet, valt op dat er wel een aanzienlijke hoeveelheid moet gebruikt worden wil je ten volle van de smaak van de snow buds genieten. Zelfs wanneer een redelijke hoeveelheid van de blaadjes gebruikt wordt, heeft de thee na een gebruikelijke zettijd van 2-3 minuten slechts een milde smaak. Ik raad liefhebbers van sterkere thee dan ook aan om wat meer volume te gebruiken dan gewoonlijk, het probleem is echter dat het zakje dan vrij vlug leeg zal zijn. De milde smaak op zich hoeft niet per se een tekortkoming te zijn. Hoewel de thee ergo een zachte smaak kent, is deze erg bekoorlijk te noemen. In feite heeft deze lichte thee qua smaak meer weg van witte dan van groene thee.

image (2)Persoonlijk hou ik echter van de sterkere theeën die een meer uitgesproken karakter etaleren, desalniettemin mag de smaak van de Snow Bud er zeker zijn. De Snow Bud is dan ook een prima keuze voor wanneer je zin hebt in een lichte thee met een mild aroma. In dat opzicht is deze Snow Bud eveneens een goed instapmodel voor mensen die als nieuweling kennis willen maken met groene en witte thee. Naar mijn eigen smaakzin: zeker lekker voor eens tussendoor, maar geef mij toch maar een straffe groene thee met wat meer power & body.

Geur  7/10
Smaak  7/10
prijs-kwaliteitsverhouding  6/10
overall  6.7/10

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s