Daredevil Tv-series: Did Netflix nail it?

“De superheld, Daredevil (een blinde advocaat die zijn andere zintuigen tot in het perfecte heeft bijgeschaafd), is bovendien op zich een pak realistischer te noemen dan pakweg een tiener die spinnenraggen uit zijn polsen schiet of een Noorse vliegende God met een zwaaiende knots.”

Netflix spitst zich meer toe op zijn zogenaamde Netflix originals, met name in de vorm van tv-series, documentaires en vanaf binnenkort films. Na reeds enkele van deze tv-series en docu’s van erg hoge kwaliteit te hebben bekeken, was het maar de vraag of Netflix evengoed in staat was om een superheldenserie even boeiend en spannend te maken.

2015-04-12_23_25_20.0

Het eenvoudige antwoord is simpelweg; ja dat is hen gelukt en dan nog eens met verve ook. Hoewel de serie zeker wat minpuntjes kent, is het gehele seizoen een succes te noemen. De actie is overtuigend en met momenten rauw te noemen, hoewel dit van mij gerust nog harder mocht. Met deze duistere inpassing onderstreept Netflix het punt dat deze serie voor volwassenen werd gemaakt en niet voor familiekringen, zoals het geval is met quasi alle superheldenfilms en series. Deze superheld, Daredevil (een blinde advocaat die zijn andere zintuigen tot in het perfecte heeft bijgeschaafd), is bovendien op zich een pak realistischer te noemen dan pakweg een tiener die spinnenraggen uit zijn armen schiet of een Noorse vliegende God met een zwaaiende knots.

“Zowel de “hero” als de “villain” zijn mensen van vlees en bloed met elk hun eigen dromen, kwaliteiten en gebreken.”

Wat deze serie verder uitzonderlijk in z’n genre maakt, is de dunne scheidingslijn tussen goed en kwaad. Zowel de “hero” als de “villain” zijn mensen van vlees en bloed met elk hun eigen dromen, kwaliteiten en gebreken. De villain in het verhaal is Wilson Fisk, subliem neergezet door een kaalgeschoren Vincent D’onofrio, die door het dramatische achtergrondverhaal een humaan karakter aangemeten krijgt, waardoor de kijker als het ware empathie kweekt voor zijn personage. Hetzelfde geldt overigens voor Murdoch (Daredevil), die niet 100% goedaardig is, maar ook zijn mankementen heeft (zoals elke mens) waardoor de serie zich boven de rest (in z’n genre dan) verheft. De spanning en confrontatie tussen deze twee personages is erg goed gecreëerd en smaakt naar meer.

daredevil-tv-show-poster-01-2500×1401

Toch zijn er ook enkele puntjes die wat minder waren. Zonder spoilers te verklappen vond ik de end-game te vlug voorbij, deze mocht gerust bombastischer geweest zijn. De overige belangrijke personages, zoals Murdoch zijn werkpartner/beste vriend en zijn assistente, waren niet bijzonder goed uitgewerkt. Hoewel hun acteerprestaties zeker niet slecht te noemen zijn, vallen ze toch in het niets bij de twee hoofdpersonages.

Anyway, ik was zeer positief verrast door deze superheldenserie (een genre waar ik normaal gezien niet voor sta te popelen). Bovendien was de kwaliteit voor een tv-serie zeer hoog te noemen. Vandaar een dikke 8/10.

Advertenties

2 gedachtes over “Daredevil Tv-series: Did Netflix nail it?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s